Verbindingen tussen gedachten en klachten

Lezing

Wat is de invloed van onze gedachten op onze klachten en ziektes?

Op deze avond leg ik de verbanden uit die er bestaan tussen wat en hoe wij denken en de invloed daarvan op ons lichaam. Wat wij denken en bang voor zijn daar reageert het lichaam op. Hoe dan? Hebben we het druk en ben je gevoelig voor spanning krijg je bijv. koude voeten, darmproblemen of rugpijn.  Of heb je weekend hoofdpijn en vraag je jezelf af waarom je dat alleen in het weekend hebt? Onder druk begint je lichaam spanning op te slaan wat op zijn beurt na verloop van tijd lichamelijke klachten gaat geven. 


Negatieve gedachten 


We weten allemaal dat we klachten en ziek kunnen worden van negatief denken. Maar wat zou er gebeuren als we dat proces kunnen omdraaien? Als we de negatieve gedachten en gevoelens kunnen loslaten en dit transformeren naar positieve gedachten wat voor effect zou dat kunnen hebben? Waarom lukt dit vaak niet? Dat komt door onze “blinde vlekken” onze angsten, samen met het  stemmetje in ons hoofd dat zegt:  “dat lukt je toch niet”….  Hoe dat komt en wat je daaraan kunt doen komt ook aan bod. Je omgeving zoals je kinderen, je partner, je collega en zelfs je huisdier kan je daarbij helpen. Ook wanneer je hierin vastloopt en wanneer je hulp kunt gebruiken komt aan bod. Hoe dat werkt wordt je dan duidelijk…

 

Hieronder staan een aantal dingen die op deze avond aan bod komen:

  • Hoe kom je er achter welke negatieve gedachten er spelen bij jou?
  • Wat voor rol spelen jouw gewoontes en overtuigingen daarin en waar komen die vandaan?
  • Wat kan jij er zelf aan doen?
  • Waarom alleen positief denken vaak niet helpt
  • Wat zijn de valkuilen bij dit veranderen..
  • Wie kan jou daarbij helpen?
  • Kan jouw omgeving je daarbij helpen zoals partner/kinderen/huisdieren?

Na deze avond leer je anders naar jezelf en naar dingen te kijken. Je zult merken welke invloed jouw mening heeft op jezelf en anderen. Wat de invloed is van het oordelen over jezelf en anderen en welk effect dat is op jouw lichaam. Als je de taal van je lichaam begrijpt kun je daar iets mee. Dan kun je de verbindingen leggen tussen hoe jij de dingen beleeft en de reacties van het lichaam.

Bewust-gezonder.nl

De weergave is te klein om de site te tonen. Bekijk deze website a.u.b. op een ander apparaat.
Contact

  De Triemen 1
  9296 MB Triemen
 Whatsapp
 06-505 889 81