Categorieën

1.5 jaar en slecht slapen

Een moeder had een zoon (1.5 jaar) die per nacht soms 6 x wakker was. Hierdoor kregen moeder en kind weinig rust.

Bij het eerste consult bleek dat de zoon heel gevoelig was. Hij pikte veel uit zijn omgeving op en voelde de moeder heel goed aan. Was de moeder gestrest, dan voelde hij dit. De moeder voelde ook dat hij niet lekker in zijn vel zat en dat gaf onrust bij haar. Dit was een cirkel die zichzelf in stand hield.

De moeder is een sociaal bewogen vrouw die voor veel mensen klaar stond. Had een baan en kon moeilijk nee zeggen. Ze had moeite om haar eigen grenzen aan te geven. We hebben dit besproken en ze begon in te zien dat ze onrustig werd als er veel van haar werd gevraagd.

Bij het tweede consult was de moeder bewuster met zaken omgegaan en had ze hulp van de familie aangenomen. Haar zoon was direct beter gaan slapen waardoor iedereen meer rust kreeg.

Een paar weken later was de zoon weer slechter gaan slapen. De moeder was opnieuw onrustig omdat er ziekte was op haar werk en zij dit probeerde op te vangen door meer te gaan werken. De zoon merkte dit en begon ‘nachts weer onrustiger te slapen. Hierop heeft de vrouw een bewuste keuze voor haarzelf en haar gezin gemaakt. Het overwerken werd afgebouwd zodat er rust in huis kwam. De jongen merkte dit en sliep daarna de hele nacht weer door.

Bewust-gezonder.nl

De weergave is te klein om de site te tonen. Bekijk deze website a.u.b. op een ander apparaat.
Contact

  De Triemen 1
  9296 MB Triemen
 Whatsapp
 06-505 889 81