Sceptisch of rollator

Een man van middelbare leeftijd komt op consult met rugklachten en pijn in een knie.

De man loopt steeds slechter door de pijn in de knie De pijn is zodanig dat er aan een operatie word gedacht om de pijn weg te krijgen. Hij is nog niet aan een ziekenhuisopname toe.

Op zijn verjaardag krijgt hij van zijn kinderen een rollator omdat zij denken dat hij deze binnenkort nodig heeft.

De man slaapt slecht en heeft soms last van hoofdpijn. Heeft wel eens last van opgeblazen gevoel en vaak koude, tintelende en soms gevoelloze voeten. De pijn in de knie vraag veel energie waardoor hij vaak vermoeid is.

De man komt binnen en speelt meteen open kaart, “ik geloof hier niet in jou en wat je doet maar je krijgt vooralsnog het voordeel van de twijfel omdat je mijn vrouw goed hebt geholpen”. Ik begin met het advies van meer vitamine C en een behandeling met Bioresonantie om zijn energiepeil iets op te krikken. Ik masseer zijn voeten en merk dat hij een hoge spierspanning in zijn benen heeft.

Bij het tweede consult is er nog weinig verandering te bespeuren. De ontlasting is dunner geworden na toediening van vitamine C en deze wordt naar beneden bijgesteld.

De pijn in de rug lijkt soms zelfs iets erger. De benen worden opnieuw gemasseerd en merk bij massage van de rug dat het bekken scheef staat. Hier is nu niks aan te doen omdat de spierspanning in de rug en benen te hoog is.

Bij het derde consult is de ontlasting nog steeds dun en de dosering vitamine C gaat nog verder omlaag. Met de knie en het lopen gaat het steeds beter. De hoofdpijn is verbeterd en het opgeblazen gevoel bijna verdwenen. Kan steeds langere afstanden lopen.

De rugpijn is afgenomen. Hij krijgt een NES infoceutical mee om de benen beter te kunnen ontspannen. De benen worden opnieuw gemasseerd en de rug trekt gemakkelijk recht doordat de beenspieren ontspannener zijn. De daarop volgende week is voor hem een vakantie week en kan dan goed uitproberen wat de grenzen zijn en wanneer er weer pijn ontstaat.

Na het weekje vakantie komt hij weer op consult en geeft schoorvoetend toe dat hij duidelijk verbetering heeft ervaren tijdens de vakantie. Heeft wel pijn ervaren na de behandeling maar dit was na een paar dagen verdwenen. Het fietsen gaat veel beter,

de pijn in de knie is bijna over en het lopen is voor 70 – 80% beter. De benen en de onderrug zijn weer gemasseerd en een afspraak gemaakt over 4 weken.

4 weken na het vorige consult zit de fitheid van de man op 80%. Hij voelt zich goed bij lopen en fietsen. De rugpijn is over maar hij heeft alleen nog last van de lendenen.

Deze worden samen met de benen gemasseerd en ik geef nog een middel mee voor de ontspanning. Een nieuwe afspraak is niet nodig. Ik krijg van hem nog te horen dat hij in het begin niet had gedacht dat ik hem zover kon helpen als ik had gedaan. Ik heb hem bedankt voor het vertrouwen.

Bewust-gezonder.nl

De weergave is te klein om de site te tonen. Bekijk deze website a.u.b. op een ander apparaat.
Contact

  De Triemen 1
  9296 MB Triemen
 Whatsapp
 06-505 889 81