Hypnose

Hypnose

Hypnose is een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn.
Hypnose is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Een toestand waarbij alles gewoon waargenomen wordt. In deze toestand, die we hypnose noemen, is er de mogelijkheid om het onderbewustzijn de denkbeelden, overtuigingen en emoties die ongewenst zijn om te laten zetten in een gewenste vorm.

Het onderbewustzijn

Je bewustzijn is ongeveer 10%, dat is het puntje van de ijsberg dat boven water uitsteekt.

Je onbewuste deel (onderbewustzijn) is 90%, dat is het deel van de ijsberg dat onder water is. Het onderbewustzijn houdt zich vooral bezig met overleven, ademhalen, bloed rondpompen, maar ook overleven in de wereld en je beschermen tegen dreigend gevaar. Het onderbewustzijn is de basis van al ons gedrag en onze emoties. Het bevat alle informatie, de manier waarop wij denken, redeneren, ervaren, voelen en ons lichaam zich presenteert. Deze programmering vindt plaats gedurende ons leven en heeft als grootste doel het beschermen van het lichaam en onze geest. Ervaringen en waarnemingen worden geïnterpreteerd en opgeslagen. Op basis hiervan leven wij. Het veranderen van deze programmering gaat in het dagelijkse leven  moeilijk en langzaam. Wil je problemen aanpakken, trauma’s verwerken dan kost dat vaak jaren therapie. Met hypnose kun je veel sneller problemen oplossen, want je kunt nl. direct naar de herinnering gaan die is opgeslagen in je onderbewustzijn: Naar de zogenaamde inprent. Een inprent is een onverwachte gebeurtenis die jou manier van denken heeft veranderd.

Onderbewustzijn ijsberg

De directe toegang tot het onderbewuste is een zegen.

Hoewel je op wilskracht soms iets snel kan bereiken lukt dat met projecten die langere tijd in beslag nemen vaak niet bijv. stoppen met roken. Op de achtergrond is er namelijk altijd nog steeds dat stemmetje die je dan toch een sigaret laat pakken, je wijs maakt dat je dat ene koekje wel kan nemen of wat je ook doet je toch niet goed genoeg zal zijn.

Dat stemmetje komt uit je onderbewustzijn.
Het is de uitdrukking van het negatieve denkbeeld, de negatieve overtuiging of emotie die je nog diep in je hebt. Met hypnose kun je dit veranderen waardoor er een ondersteunende, krachtige en energieke beweging ontstaat richting het doel wat je wilt bereiken.

We kunnen onszelf goed vergelijken met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn. Daarop ligt alles vast over jezelf. Wat er op de harde schijf staat bepaalt hoe je leeft. Dit zijn als het ware programma’s die op de achtergrond draaien. Door eenvoudig weg een deel van de programmering te wijzigen verander je het gedrag.
Met hypnose krijg je op een prettige manier rechtstreeks toegang tot de harde schijf, tot het onderbewustzijn. Je kritische ik/denken wordt omzeild met hypnose.

We zijn vaker in hypnose dan we denken.

Bijv. Het staren in een vuur, diep verzonken zijn in een boek of het op automatische piloot autorijden zijn voorbeelden. Ineens word je dan “wakker” kijk je op de klok en dan zijn er bijv. 2 uren verstreken.

Wat is er nodig voor hypnose?

De sterke wens om iets te willen veranderen in je leven met behulp van hypnose.
En vertrouwen hebben in degene die je daarbij gaat helpen zodat je kunt ontspannen.

Voor wie kan hypnose goed zijn?

Hypnose kun je inzetten als je niet lekker in je vel zit. Je last hebt van angsten, fobieën, allergieën, verslavingen, trauma’s, ongewenste emoties, lichamelijke klachten, pijn, en  pijnbestrijding, enz.

Wanneer je vragen hierover hebt of ik iets voor jou kan betekenen, pak je gewoon de telefoon en bel je mij. Dit telefoon gesprek is gratis en vrijblijvend.
Mijn telefoon nr. is 06-50 58 89 81
Of vul mijn contact formulier even in!

Door mijn eigen ervaring met stukken te lezen heb ik geleerd dat stukken lezen snel verveeld. Daarom is het voor mij makkelijker iets mondeling uit te leggen. Door dit te doen met behulp van een PowerPoint presentatie begint het nog meer te spreken. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte wordt gehouden als ik een nieuw filmpje post. Ik hoor graag wat je ervan vind!

Aanmelden nieuwsbrief klik hier

Bewust-gezonder.nl

De weergave is te klein om de site te tonen. Bekijk deze website a.u.b. op een ander apparaat.
Contact

  De Triemen 1
  9296 MB Triemen
 Whatsapp
 06-505 889 81