Huiduitslag

Een jonge rond de tien jaar kwam bij met huiduitslag. Hij had soms buikpijn en een opgeblazen gevoel. Had gemiddeld 1 x per 14 dagen hoofdpijn. De huiduitslag zat voornamelijk op het hoofd, borst en armen. In de zomer was de uitslag heviger dan winters vandaar dat er werd gedacht aan zonneallergie. Op vakantie had hij er soms veel last van. Er was geen goede diagnose van zonneallergie te stellen. Huisarts en specialist waren geraadpleegd maar konden meer doen dan de huiduitslag dempen met zalf.

Ben de behandeling begonnen met probiotica omdat de darmen / spijsverteringstelsel niet helemaal goed werkten ook vanwege het opgeblazen gevoel. Daarna is hij behandeld met de MI-Health om de afweer meer in balans te krijgen. Heb hem een NES infoceutical meegeven om de reacties in de huid te dempen. De dosering van de druppels moest langzaam worden opgebouwd om het lichaam aan het middel te laten wennen. Er werd begonnen met 5 druppels daags

Na 3 weken kwam hij weer op consult en toen bleek dat de moeder met de druppels was gestopt omdat de jongen er buikpijn van had gekregen na de inname. Dit was voor mij een teken dat het middel aansloeg maar aanvangsdosering was te hoog geweest. De dosering werd gestart met 1 á 2 druppels daags. De klachten waren nog het zelfde.

Na wederom 3 weken bleek dat hij geen hoofdpijn meer had gehad. De dosering van de druppels werd geleidelijk verhoogd en daar reageerde hij nu goed op. De huiduitslag werd geleidelijk minder heftig maar kwam toch zo nu en dan weer op. Het aantal plekken werd steeds minder. Heb hem behandeld met de MI-Health voor de gevoelige huid. Omdat het een gevoelige jongen was heb ik zijn benen gemasseerd zodat hij beter kon aarden.

In de 4 weken daarna had hij nog 2 keer uitslag gehad op de neus en voorhoofd. Hoofdpijn en de buikpijn waren verdwenen. Ik heb een NES scan van hem gemaakt en daaruit bleek dat hij erg gevoelig was met zijn gehoor. Zijn moeder vertelde dat hij altijd alles oppikte wat er werd gezegd en dat zijn tweelingbroer dat veel minder had. Het NES systeem heeft een middel dat de impact verminderd van dingen die je hoort. Je hoort het wel maar het heeft minder effect op je. Dit middel reageerde op de huid en de milt.

4 weken later kwam hij terug en had geen enkele keer meer last van uitslag gehad. Dit was het punt om te stoppen. De familie is op vakantie geweest in Griekenland en hij heeft de huiduitslag niet meer gehad.

Bewust-gezonder.nl

De weergave is te klein om de site te tonen. Bekijk deze website a.u.b. op een ander apparaat.
Contact

  De Triemen 1
  9296 MB Triemen
 Whatsapp
 06-505 889 81