Gezondheid

[et_pb_section background_image=”https://www.bewust-gezonder.nl/wp-content/uploads/2014/06/achtergrond-rondje-bewustgezonder-groot-01.png” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”on” gutter_width=”3″ custom_padding=”|15%||” padding_mobile=”off” custom_margin=”|||” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” column_padding_mobile=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” admin_label=”Tekst” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off”]

 

Als je je anders voordoet dan wie je werkelijk bent, vertaalt dit zich vaak op termijn in lichamelijke klachten. Dit gebeurt meestal in situaties waarin je veel van jezelf vraagt. In veel gevallen is er een strijd gaande tussen het gevoel en verstand. Daarom is het goed om de lichamelijke klachten breder te bekijken. Er bestaan veelal verbanden tussen wat er geestelijk in onbalans is en pijn in het lichaam. Het lichaam vertelt op deze manier wat je op emotioneel en mentaal terrein doormaakt.

bijeenkomst-voortgezet-werkplezier5

 

 

 

 

 

 

 

 

Spiegel

In mijn praktijk houd ik mensen een spiegel voor. Niet om te oordelen, maar om te laten merken wat ze raakt en waar dat vandaan komt. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld gepest zijn op school, strenge ouders, een negatieve seksuele ervaring of een onverwachte gebeurtenis, zoals het overlijden van een dierbaar persoon.

Inzicht

Bij al deze negatieve ervaringen zijn emoties betrokken. Als je op latere leeftijd weer in aanraking komt met deze gevoelens komt dit weer naar boven. Mensen proberen zich te wapenen tegen deze pijnlijke plekken. Ze vertonen bijvoorbeeld onnatuurlijk gedrag en gaan alles bagatelliseren of juist in hokjes denken. Of ze gaan overdreven lachen, veel roken, eten sporten of drinken. Maar als je een bepaalde gebeurtenis niet goed hebt verwerkt, komt het altijd weer bovendrijven. Op het moment dat je het benoemt, begrijp je waarom je zo reageert. Ik probeer cliënten dan ook inzicht te geven waarom ze zo reageren.

Omgeving

Hoe kom je er achter waarmee je aan de slag moet? Dat vertelt je eigen omgeving. Vooral kinderen houden je een spiegel voor. Als ze kleiner zijn doen ze dat door middel van hun gedrag. Zij voelen hoe je in elkaar steekt en in wat voor stemming je bent. Ze weten je feilloos te raken op je kwetsbare punten. Vaak zijn het de punten die je zelf niet wilt zien. Ook honden voelen hun baasjes vaak feilloos aan. Als je niet lekker in je vel zit, voelt een hond dat en zal hij minder luisteren. Zo zijn er meer dieren die reageren op hoe jij je voelt.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Bewust-gezonder.nl

De weergave is te klein om de site te tonen. Bekijk deze website a.u.b. op een ander apparaat.
Contact

  De Triemen 1
  9296 MB Triemen
 Whatsapp
 06-505 889 81