Categorieën

Driftig en eczeem

Een jongen (10 jaar) kwam met eczeem klachten, waterwratjes op de armen en pijnlijke bultjes op de enkels. De arts had hormoonzalf voorgeschreven voor het eczeem wat wel hielp maar de klachten kwamen steeds terug als met de zalf werd gestopt. Hij had zo nu en dan last van diarree, en had een gevoelige, droge huid. De jongen was prikkelbaar en pikte veel op wat in zijn omgeving gebeurde. De ouders waren beide mee gekomen. Uit hun verhaal bleek dat er thuis en bij de jongen en op school situaties waren waar hij moeilijk mee om kon gaan. Hij zat op een sport om te leren hier beter mee om te gaan.

Uit het gesprek met de ouders bleek dat het tussen beide partners ook niet lekker liep. Door omstandigheden was de vader zijn baan kwijtgeraakt en moeder was daardoor meer gaan werken. Een verschillende kijk op de opvoeding (de een was toegeeflijker dan de ander) deed daar geen goed aan.

Ik heb de jongen een probiotica meegegeven om de darmflora op peil te brengen en zo de diarree te stoppen, en in zijn geval was het beter melkproducten voorlopig te mijden. Ik heb hem een behandeling met Bioresonantie gegeven om zijn afweer te activeren. De ouders geadviseerd om met elkaar te praten en naast elkaar te staan in de opvoeding zodat er duidelijkheid was voor hun zoon.

Op het tweede consult was er een duidelijke verbetering te zien. Het eczeem en de waterwratjes waren afgezwakt, de diarree was weg. De jongen was vrolijker geworden en had minder driftbuien. De ouders waren met elkaar in gesprek gegaan over de opvoeding en dit had een stuk onderlinge spanning verminderd. Ik heb de jongen een NES infoceutical meegegeven om zijn gevoeligheid voor prikkels uit de omgeving te verminderen. Hij is hierdoor rustiger geworden.

Op het derde consult was het eczeem weg en de waterwratjes waren gedoofd. Thuis en op school liep het nu beter en het aantal driftbuien was sterk teruggelopen. De onderlinge relatie tussen de ouders was sterk verbeterd door het op één lijn gaan zitten in de opvoeding waardoor er duidelijkheid ontstond voor hun zoon. Dat was het moment om de behandeling te beëindigen.

 

Bewust-gezonder.nl

De weergave is te klein om de site te tonen. Bekijk deze website a.u.b. op een ander apparaat.
Contact

  De Triemen 1
  9296 MB Triemen
 Whatsapp
 06-505 889 81