Bewust gezonder

Wat is Bewust gezonder?

Gezondheid is de balans tussen lichamelijke, mentale en emotionele gesteldheid. Als één van deze drie gebieden niet in balans is, dan kan dit – direct of op termijn – effect hebben op de andere gebieden. Uiteindelijk kan zich dit uiten in fysieke klachten zoals pijn, hoofdpijn, vermoeidheid, last van de maag of darmen, reuma, fibromyalgie, hartziektes enz.

Veel Nederlandse spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen drukken precies uit wat er aan de hand is met het lichaam. Ze maken de verbinding duidelijk tussen onze gedachten wereld en ons fysiek lichaam. Bijvoorbeeld:

⦁ Iets is moeilijk te verteren —-last van de darmen.
⦁ Teveel op je schouders nemen —- pijn in je schouders/nek.
⦁ Niet willen toegeven (niet voor door de knieën willen) —– last van knieën
⦁ Te zwaar belast / je niet gesteund voelen —- last van de rug
⦁ Zwaar op de maag liggen —– maagproblemen
⦁ Teveel hooi op de vork nemen—– burn-out of overspannen
⦁ Een brok in de keel hebben — er zit je iets dwars wat er uit wil

Je kunt nu twee dingen doen als je dit weet:

1.   Je gaat luisteren naar wat je lichaam je probeert te vertellen

                                   Of

2.  Je gaat de alarmsignalen wegdrukken met medicijnen voor bijv.: de hoofdpijn, migraine, hoge bloeddruk, cholesterol, maagpijn, problemen met de darmen, pijn in je lichaam enz. Deze alarmsignalen geven aan dat je teveel van jezelf vraagt of niet goed met jezelf omgaat.

Echt luisteren = verbindingen leggen

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Ik kan je begeleiden tijdens je reis om te ontdekken wat er aan de hand is, welke de verbindingen er lopen is tussen je lichaam en je geest. Dit kan pas als je echt naar jezelf gaat luisteren.
Ik probeer het verband tussen het lichamelijk ongemak te vertalen naar wat je emotioneel en mentaal doormaakt. Hierdoor ga jij jezelf beter begrijpen. Als je het gevoel hebt dat je mentaal/emotioneel vast zit, gaat het lichaam ook vast zitten. Bewust worden van wat er geestelijk/mentaal in onbalans is en wat voor effect dit heeft op het lichaam (en omgekeerd) is de eerste stap naar herstel.
De fundamentele vraag die ik aan mensen stel is: Ben je een probleem aan het oplossen of ben je aan het overleven? Veel mensen die bezig zijn te overleven handelen uit een schuldgevoel of vragen zich af wat de buitenwereld er van zal vinden. Het gaat er om dat je iets doet waar je zelf voor honderd procent achter staat.

Oorzaak en gevolg

Het is belangrijk om de oorzaak te vinden van de onbalans die is ontstaan tussen lichamelijke, mentale en emotionele gesteldheid. Als het niet lukt om deze op te sporen, dan blijf je alleen bezig met het bestrijden van de gevolgen, zoals pijn, vermoeidheid of darmklachten of hoge bloeddruk. Ik probeer je op een zachtaardige manier wakker te schudden. Ik hou je een spiegel voor. Hoe heeft het zover kunnen komen? Wat in jou heeft daar voor gezorgd?

Niet vechten maar accepteren

Bewustwording speelt daarbij een belangrijke rol. Als je jezelf begrijpt, kun je meer vrede hebben met jezelf. Dit geeft inzicht in jezelf en laat de reden zien waarom je zo vecht (veelal tegen jezelf) . Veel mensen zijn aan het vechten voor erkenning. Maar dat vechten levert alleen maar meer stress op. Leren inzien wie je echt bent is het belangrijkste wat je kunt leren. Je mag zijn wie je bent. Accepteren wie je bent.

Anders kijken = veranderen

Als je d.m.v. bewustwording anders naar zaken kijkt zie je ook andere dingen. Nu krijg je een bredere blik van alle zaken die mee spelen die je voorheen niet zag. Dat is het punt waarop dingen gaan veranderen. Veranderen is geen plotselinge gebeurtenis maar een proces. Daarbij ga je stap voor stap veranderen waarbij eerst bewust worden hoort, daarna het toepassen van waar je weet en daarna ga je het integreren in de dagelijkse praktijk. Het verander proces loopt via:

Veranderen is een proces

Door je bewust te worden van je onderbewuste begin je beter te begrijpen waarom je doet zoals je doet. Je krijgt daardoor meer inzicht waarom je zo raken. Dit geeft overzicht en rust in jezelf. Dit is de eerste stap in het bewustwordingsproces om dingen anders te doen. Veranderen is niet een plotseling gebeuren maar een proces. Eerst doe je nieuwe kennis op waarna het het gaat toepassen, door vaak te doen wordt integreer je het in jezelf waardoor je het op een natuurlijke manier d.m.v. je gedrag laat zien. Om dit proces te ondersteunen maak ik gebruik van massages, coachingsgesprekken , magnetiseren en hypnose.

Wanneer je vragen hierover hebt of ik iets voor jou kan betekenen, neem dan contact met mij op.

Aanmelden nieuwsbrief klik hier

Bewust-gezonder.nl

De weergave is te klein om de site te tonen. Bekijk deze website a.u.b. op een ander apparaat.
Contact

  De Triemen 1
  9296 MB Triemen
 Whatsapp
 06-505 889 81