Anders leren kijken naar ziektes en klachten door de bril van de 5 biologische wetten

Deze lezing geeft inzichten over hoe emoties zijn verbonden met ons fysieke lichaam. Als je niet weet hoe het lichaam op emoties reageert begrijp je vaak ook niet wat het je wil vertellen. Het lichaam heeft diverse mogelijkheden om je duidelijk te maken dat je over je grenzen heen bent gegaan, maar begrijpen we veelal wat het lichaam ons probeert duidelijk te maken, of gaan we gewoon door op oude voet?

Het luisteren en begrijpen van wat je lichaam je duidelijk wil maken is een voorwaarde voor herstel. Wij hebben geleerd dat ziek zijn of klachten hebben iets is wat we moeten bestrijden, maar als we niet snappen waarvoor het lichaam dit doet gaat het vaak verkeerd.

Dit is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een voorbeeld.

Als we ons hoofd nu beschouwen als de computer die het hele lichaam bestuurd, staan we er dan wel eens bij stil hoe alles werkt? De computer (ons hoofd) staat altijd aan, dat kun je bezien als alle automatische functies binnen het lichaam waar je niks aan hoeft te doen bijv. hartslag, ademhaling, werking darmen en organen. Maar als jij veel van jezelf vraagt heeft jou (hoofd) computer hier input voor nodig. Dit krijgt een computer d.m.v. toetsenbord en muis. Heb je jezelf wel eens afgevraagd wie er achter jou toetsenbord zit en wie jou muis bediend? Die bepaald nl. hoeveel je je lichaam belast en wat je kunt vragen van jezelf.

Bedenk dan eens hoe beïnvloedbaar jij bent onder bepaalde omstandigheden en wie of wat er voor zorgt dat jij veel van jezelf gaat vragen. Daar liggen de antwoorden die je nodig hebt voor je herstel. Als je dan het inzicht krijgt hoe ziek zijn je daarbij kan helpen, begrijp je de zin van ziek zijn. Dan ga je je ziek zijn bestrijden door het te begrijpen.

Aanmelden nieuwsbrief klik hier

Bewust-gezonder.nl

De weergave is te klein om de site te tonen. Bekijk deze website a.u.b. op een ander apparaat.
Contact

  De Triemen 1
  9296 MB Triemen
 Whatsapp
 06-505 889 81