5 biologische wetten

(Germaanse Geneeskunde)

Deze 5 biologische wetten zijn ontdekt door Dr. med. Ryke Geerd Hamer en bieden inzicht in de verbinding tussen lichaam en geest.

Het ziekteverloop volgens de 5 biologische wetten is anders dan wat we gewend zijn in de reguliere geneeskunde. Volgens deze wetten begint elke ziekte met een specifiek conflict dat een emotionele impact heeft op ons. Dit conflict kan bijvoorbeeld te maken hebben met een verlies, een conflict met een collega of een partner, of een gevoel van frustratie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hamers-kompas-1.png

Wanneer we een conflict ervaren, reageert ons lichaam hierop met specifieke biologische reacties die gericht zijn op het oplossen van het conflict. Dit kan leiden tot symptomen zoals pijn, ontstekingen, zwellingen enzovoort. Deze symptomen zijn eigenlijk de manier waarop ons lichaam probeert het conflict op te lossen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de symptomen die we ervaren niet de ziekte zelf zijn, maar de reactie van ons lichaam op het conflict. Wanneer het conflict is opgelost, zal ons lichaam zichzelf weer herstellen en zullen de symptomen verdwijnen.

Het verloop van de ziekte hangt af van de specifieke biologische reactie die optreedt als reactie op het conflict. Volgens de 5 biologische wetten kunnen ziekten zich in verschillende fasen ontwikkelen, afhankelijk van de intensiteit en de duur van het conflict.

Wanneer het conflict bijvoorbeeld acuut en kortstondig is, kan de biologische reactie snel en krachtig zijn. Dit kan leiden tot een korte periode van ziekte of ongemak, gevolgd door snel herstel.

Als het conflict echter langdurig of chronisch is, kan de biologische reactie zwakker zijn en zich over een langere periode ontwikkelen. Dit kan leiden tot langdurige ziekte en chronische gezondheidsproblemen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat elk ziekteproces uniek is en dat het verloop ervan kan verschillen van persoon tot persoon. De 5 biologische wetten bieden echter een kader om te begrijpen hoe ons lichaam reageert op een conflict en hoe ziekten zich kunnen ontwikkelen. Door de onderliggende emotionele oorzaak van een ziekte te behandelen, kunnen we ons lichaam helpen genezen en het herstelproces bevorderen.


WAT ZIJN DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN?

De 5 biologische wetten gaan ervan uit dat elke lichamelijke klacht een psychische oorzaak heeft en dat ons lichaam een zelfregulerend mechanisme heeft om hiermee om te gaan. Dit mechanisme wordt gestuurd door ons brein en onze psyche en kan leiden tot specifieke biologische reacties.

De eerste biologische wet is de wet van het conflict. Dit houdt in dat elke ziekte begint met een specifiek conflict dat een emotionele impact heeft op ons. Het conflict kan bijvoorbeeld te maken hebben met een verlies, een conflict met een collega of een partner, of een gevoel van frustratie.

De tweede biologische wet is de wet van de embryonale ontwikkeling. Deze wet stelt dat elke ziekte een specifieke ontwikkelingsfase van ons embryo weerspiegelt. Dit betekent dat elke ziekte zich op een specifiek moment in ons leven kan voordoen en dat de symptomen die we ervaren een verband hebben met die ontwikkelingsfase.

De derde biologische wet is de wet van de kiembladen. Deze wet houdt in dat specifieke organen en weefsels in ons lichaam verbonden zijn met specifieke kiembladen. Dit betekent dat elke ziekte een verband heeft met een specifiek orgaan of weefsel en dat het belangrijk is om de onderliggende emotionele oorzaak te behandelen om de ziekte te kunnen genezen.

De vierde biologische wet is de wet van de excretie. Deze wet stelt dat ons lichaam een zelfregulerend mechanisme heeft om afvalstoffen en gifstoffen uit te scheiden. Dit betekent dat een ziekte kan ontstaan wanneer dit mechanisme niet goed werkt en er zich te veel afvalstoffen en gifstoffen in ons lichaam ophopen.

De vijfde biologische wet is de wet van de begrenzing. Deze wet stelt dat ons lichaam een zelfregulerend mechanisme heeft om zichzelf te beschermen. Dit betekent dat ons lichaam bepaalde reacties kan hebben op een ziekte, zoals bijvoorbeeld koorts, om ons te beschermen en te genezen.

Al deze wetten laten zien dat er een sterke verbinding is tussen ons lichaam en onze geest. Door de onderliggende emotionele oorzaak van een ziekte te behandelen, kunnen we ons lichaam helpen genezen. Bij het behandelen van een ziekte is het dus belangrijk om niet alleen naar de fysieke symptomen te kijken, maar ook naar de emotionele en psychologische factoren die ermee samenhangen.

Deze informatie kan je helpen om meer inzicht te krijgen in de 5 biologische wetten en de beïnvloeding van ons denken op ons lichaam en geest.

Aanmelden nieuwsbrief

Klik hier

Bewust-gezonder.nl

De weergave is te klein om de site te tonen. Bekijk deze website a.u.b. op een ander apparaat.
Contact

  De Triemen 1
  9296 MB Triemen
 Whatsapp
 06-505 889 81